Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ένα ποντικάκι δυόμιση κιλά.....

27.01.15, 09:40 το πρωί ανοίγουν μετά από αναμονή 1 ώρα και 40 λεπτά οι πόρτες των χειρουργείων και μας ανακοινώνουν πως γεννήθηκες. Μαμά και κόρη γερές και δυνατές. 

Επιτέλους ανάσανα. "Μαμά και κόρη γερές και δυνατές". Δεν θέλω να ακούσω τίποτε άλλο. Αυτό μου φτάνει. 

Δεν αφήνω ωστόσο την πόρτα στιγμή. Η μανούλα σου με έχει ορίσει φύλακα των πρώτων σου ρούχων και τα κρατώ αγκαλιά σαν ότι πιο πολύτιμο. Εν τέλει τα παραδίδω μα πάλι δεν φεύγω. Θέλω να σε δω, θέλω να σε γνωρίσω. 

Επιτέλους. 10:20 ανοίγουν και πάλι οι πόρτες και να'σαι. Ίδια ο πατέρας σου. Μα με την τσαχπινιά και όλη αυτή την υπόγεια δύναμη της μητέρας σου. Μόλις 2520 γραμμάρια μα ξαφνικά γέμισες τον χώρο όλο. Δεν βλέπω παραπέρα παρά μονάχα εσένα. Ανοίγεις τα μάτια σου χωρίς δισταγμό και κοιτάς πέρα από αυτά που βλέπουμε εμείς... Ένα τσούρμο άτομα από πάνω σου μα εσύ δεν χάνεις την ψυχραιμία σου. Γεννημένη για αυτά- το βλέπω από τώρα... 

11 η ώρα και εγώ στο δωμάτιο. Ο πατέρας σου με έχει ορίσει υπεύθυνη μέχρι να έρθουν οι ίδιοι. Περιμένω με αγωνία να σε φέρουν. Ξαφνικά μια νοσοκόμα με καλεί να πάω να σε πάρω. Τι τιμή... Η ψυχή μου τρέμει- μα στα χέρια μου δεν το επιτρέπω- περήφανη και καμαρωτή σε φέρνω στο δωμάτιο και κάθομαι από πάνω σου μέχρι να έρθει η μανούλα... 

Το δωμάτιο όλο μυρίζει Θεό. Αν εσύ δεν είσαι θαύμα, τότε τι; Το δέρμα σου απαλό σαν βελούδο και τα μάτια σου καθάρια από κάθε τι. Είσαι φρέσκια παραλαβή, λευκός καμβάς που πάνω του θα φανερώνεται σιγά σιγά  μια μοναδική ζωγραφιά. Αυτή της ζωής σου. 

Σου εύχομαι να είναι πολύχρωμη. Με χρώματα έντονα μα και απαλά. Το άσπρο και το μαύρο να μην λείπουν. Γιατί το άσπρο είναι η αγνότητα που έχεις αυτή τη στιγμή και εύχομαι να την διατηρήσεις όσο το δυνατόν πιο ανέγγιχτη. Το μαύρο είναι οι δυσκολίες που θα συναντήσεις στη ζωή σου, μα που μέσα από αυτές θα διαμορφωθείς και θα γίνεσαι ακόμα καλύτερος άνθρωπος. Νομίζω πως το μαύρο μας βοηθάει να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το εκτυφλωτικό άσπρο που έχει η ζωγραφιά μας όταν γεννιόμαστε. Σου εύχομαι αυτό τον καμβά να τον αξιοποιήσεις γιατί είναι δώρο. Θείο δώρο. 

Είσαι μόλις 3 ημερών και ήδη σε αγαπάνε τόσοι... Τόσο... Έχεις έναν υπέροχο πατέρα που σε λέει "μπουμπού" και λιώνει... Και μια μαμά... Μα τι μαμά... Έχεις την καλύτερη μαμά του κόσμου όλου. Στο υπογράφω και γραπτώς. Δεν το ξέρει ακόμα, μα το ξέρω εγώ. Σε αγαπάει περισσότερο και από την ίδια της τη ζωή. Δεν θα σου ζητάει πολλά στο λέω εγώ.  Μόνο καμιά αγκαλιά και κάνα "σ'αγαπώ". Αυτά της φτάνουν. Άκου με εμένα που σου λέω. Κάνε αυτά και ότι θες θα την κάνεις!

Ποια είμαι εγώ; Η θεία σου. Που σε περίμενα τόσα χρόνια. Και είσαι όπως ακριβώς σε φανταζόμουν και ακόμα καλύτερη. Δεν είμαι τόσο γλυκιά όσο η μαμά και θα αργήσεις να καταλάβεις το χιούμορ μου... Μα θα σε γαργαλάω μέχρι να παρακαλάς για έλεος και θα σου δίνω κρυφά στο χέρι κουλουράκι... Θα με έχεις πάντα δίπλα σου -εάν και εφόσον το επιθυμείς. Θα είμαι ένα βήμα πίσω σου και ένα βήμα εμπρός σου- πάντα. Η αγκαλιά μου θα είναι πάντα ανοιχτή.... 

 Και μην ξεχνάς πως υπάρχει και ένα μαιμουδάκι που ήδη υπόσχεται να σε αγαπά, να σε φροντίζει και να μοιράζεται μαζί σου όλα του τα παιχνίδια εκτός από το πειρατικό καράβι. (μην τα θες και όλα!) Και έναν θείο σκέτη γλύκα. Και μην μου σουφρώνεις τα φρυδάκια όταν ακούς τη φωνή μου... πληγώνεις τα συναισθήματα μου... 

Συνεννοηθήκαμε ποντίκι; (ε,ναι!) 

Σε αγαπώ πολύ! 

Το ημερολόγιο μιας μαμάς


35 σχόλια:

  1. Πόσο συγκινήθηκα…
    Πόσο ωραία ανάρτηση…
    Να είναι γερό και δυνατό το θαυματάκι σας και σείς να στε καλά για να το χαίρεστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφη ανάρτηση! Τρυφερή και άκρως συγκινητική...
    Να σας ζήσει Γιάννα μου. Γερή και δυνατή να είναι σε όλη της τη ζωή και καλότυχη <3 <3 <3
    Τις ευχές μου στη μανούλα της και ας μη με ξέρει :)

    (Aύριο θα με πιάσουν και εμένα τα ζουμιά στη θέα της δικής μου ανιψούλας που θα έρθει στον κόσμο και θα γίνω και εγώ πρώτη φορά στη ζωή μου θεία. Τελικά αύριο γεννάμε και είμαι μες την τρελή χαρά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Ασπασία... έχω μεταφέρει τις ευχές στην φρέσκια μανούλα από όλη τη μπλογκόσφαιρα... Και ευχαριστεί πολύ! Σε ευχαριστώ και εγώ και σου εύχομαι και από εδώ να σας ζήσει η μπουμπούκα σας, να είναι πάντα γερή, δυνατή, ευτυχισμένη και ευλογημένη <3

      Διαγραφή
  3. ποσο ομορφα τα ειπες βρε Γιαννα μου!! Συγκινήθηκα!! Να σας ζήσει το ποντικακι σας!! Να γινει ένας κορίτσαρος να τη βλέπετε και να την καμαρωνετε!! Πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ... <3 Σε φιλώ γλυκά...

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο κείμενο!
    Να σας ζήσει η ποντικίνα σας,να είναι πάντοτε ευτυχής και καλότυχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σου εύχομαι Γιάννα μου να μεγαλώσει, να πίνετε μαζί καφεδάκι και να διαβάζει αυτά που της γράφεις εδώ... Με συγκίνησες... Πάντα καλότυχη κι ευτυχισμένη να είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά κουκλίτσα μου... αχ σαν να το βλέπω ήδη εικόνα... <3 Σε φιλώ γλυκά... <3

      Διαγραφή
  6. Με συγκινησες!! Να την χαιρεστε την κουκλα σας! Γερη, δυνατη κ καλοτυχη να ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά κούκλα μου, σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σε βρίσκω!

      Διαγραφή
  7. Αχ βρε Γιάννα είδες πως γινόμαστε μαμάδες για όλα τα παιδιά? και τα ανήψια μας δικά μας είναι! περιμένω πως και πως να έχω ένα δικό μου ανηψάκι (sister ακούς??). Γερό και καλότυχο να είναι το ποντικάκι σας και πάντα αγαπημένο με το μαιμουδάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα, ειδα... Σε ευχαριστώ πολύ Μάχη μου μέσα από την καρδιά μου και σου εύχομαι να το ζήσεις σύντομα... <3 (sister Μαχης το ακούς;;)

      Διαγραφή
  8. Τι όμορφα λόγια είναι αυτά?????? Να σας ζήσει και να σας έχει όλους ο θεός πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Teti μου χαίρομαι που σε βρίσκω... <3

      Διαγραφή
  9. Να σας ζήσει, να ναι η ζωή της όμορφη πολύχρωμη, Κάθε καλό εύχομαι στην νεα σας μπουμπού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεγγίνα μου σε ευχαριστώ πολύ... Με το καλό να υποδεχθείς και εσύ το θαυματάκι σου... <3

      Διαγραφή
  10. Και πάλι να σας ζήσει! Τι ωραίο κείμενο!!!!! Μακάρι η ζωή σας να είναι πάντα γεμάτη με τόσο όμορφες στιγμές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου κορίτσι σε ευχαριστούμεεεε... Με το καλό να υποδεχθείς και εσύ το μικράκι σου.. <3

      Διαγραφή
  11. Γιάννα μου, και πάλι με συγκίνησες!

    να σας ζήσει, πάντα χαρές στην ζωή σας!

    το κείμενο αυτό είναι ένα μεγάλο "δώρο" για την ανιψούλα σου, που σίγουρα θα το εκτιμήσει πολύ καθώς θα μεγαλώσει...

    πολλά φιλιά και την αγάπη μου σε όλους σας
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ Αλεξία μου,.. <3 Σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι με το καλό να υποδεχθείς το... έβδομο θαυματάκι σου! <3

      Διαγραφή
  12. Την περίμενα πώς και πώς την ανάρτηση σου!
    Όταν είδα ότι έχεις γράψει, πήγα και πήρα χαρτομάντιλα και ήρθα (έχουν γνώση οι φύλακες!)
    Κοριτσάκι μου γλυκό, νεογέννητο μικρό ποντικάκι, καλώς ήρθες στον κόσμο μας! Έναν κόσμο που από μόνος του δεν είναι πάντα ο ιδανικός, αλλά όπως βλέπεις κάποιοι (γκουχ! γκουχ!) έχουν φροντίσει να είναι κοντά σου!
    Και μην την ακούς όταν λέει ότι την πληγώνεις να σουφρώνεις φρυδάκια! Κατά βάθος το λατρεύει και λιώνει σαν το βούτυρο! Και μιας και το είπα.. να θυμάσαι! Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι να πηγαίνεις και να μυρίζεις το βούτυρο που λιώνει στις κατσαρόλες!
    Καλώς μας ήρθες και πάλι!
    Ομόρφυνες τον κόσμο μας!
    Δεν σε ξέρω, αλλά σε αγαπώ!
    Να μου φιλήσεις την θεία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το σχόλιο σου... <3 Μάρθα μου, δεν μπορώ να πω πολλά... Μόνο αυτό... <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Διαγραφή
  13. Να σας ζήσει η πανέμορφη ανηψούλα που ήρθε να συμπληρώσει την ευτυχία όλων σας!! Να ειναι η ζωή της γεμάτη χρώματα και να μην σταματά να γελά:)
    Εύχομαι στην αδελφη σου κ τον άντρα της να έχουν υγεία και να την καμαρώνουν να μεγαλώνει ευτυχισμένη:)
    Αν καταλαβα καλά Γιαννα, την περιμενατε πολλα χρόνια και νιώθω την λαχτάρα σας. Η αγαπημενη μου κουμπαρα γεννημένη 27/1, γενναει σε 15 μέρες την βαπτιστήρα μου που περιμεναμε ολοι 15 χρονια!!!
    Φιλακια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρά μου, κατ΄αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες ευχές σου... Επειδή καλά κατάλαβες- για 'αλλους βέβαια λόγους- σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά για τη βαφτιστήρα σου και να έχουμε άλλο ένα θαύμα Κυρίου σε 15 ημέρες... Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  14. "Μόλις 2520 γραμμάρια μα ξαφνικά γέμισες τον χώρο όλο." Πωπω ... τι υπέροχο κείμενο! Πολύ με συγκίνησες! Να σας ζήσει! Πολύ πολύ συγκινητικό! Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα... Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ γλυκό και τρυφερό κείμενο!!

    Τυχερή η μικρούλα που έχει τέτοια θεία!!..και τόσους να την αγαπάνε!!

    Κάθε ευλογία στην ζωή της..και πολύ πολύ αγάπη πάντα...
    Θα την νοιώσει σίγουρα, αλλά ίσως αργήσει να καταλάβει ΄τα τόσο όμορφα λόγια...
    μέχρι να γίνει και η ίδια μανούλα!

    Να σου ζήσει!! Να σας ζήσει!!!
    Φιλιά στο θαυματάκι σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Paraskeyi,30/01/2014, exoume katevei me ton antra m ekdromoula stin Athina.Eimaste sto theatro, Antres etoimoi gia ola,kwmwdia,polu kali parastasi. 22:30 dialeimma.O antras m vgainei gia tsigaro k gw rixnw mia matia sta agapimena m blog apo to kinito.Kai diavazw ayto to yperoxo neo.Kai enw oloi gyrw m epanalamvanoun stixomithies apo tin parastasi k gelane dakrya kylane apo ta matia mou.Diavazw osa me agapi grafeis kai zestainetai i psyxi mou.Xairomai mazi sou gia ayto to mikro thayma,me aggizei kathe ti p grafeis apo tin kardia sou.Erxetai o antras mou. Agapi m eisai kala?Me rwtaei. Ti epathes? tpt tou apantw,tha s eksigisw meta,apo xara einai....Na sas zisei i mpempoula sas.Exei idi anthrwpous pou ti latreyoun ara tha eyxithw tyxi! Kalotyxo na einai to mikro sas pontikaki kai mono xamogela na gemizei tis zwes sas! Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου τρυφερό και γλυκό.... σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου... <3 Μόνο αυτό. Ξέρεις εσύ.. <3

      Διαγραφή
  17. Σήμερα ανακάλυψα το blog σου. Με συγκίνησες πολύ με αυτή την ανάρτηση (και δεν είμαι τέτοιο άτομο). Να σας ζήσει! Να είναι υγιής και τυχερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Χαίρομαι που σε βρίσκω και ελπίζω να μείνεις! <3

      Διαγραφή
  18. Να σας ζήσει το μπουμπουκάκι! Πού γεννήθηκε; Διάβασα ότι κρατούσες τα ρούχα της και ότι πήγες εσύ να την πάρεις; Αυτό είναι το σύστημα στα μαιευτήρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή