Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μαιμουδάκι μηνών...9!

Μαιμουδάκι μου, έφτασαν τα "μηνογενέθλια" σου...

Είσαι πλέον 9 μηνών.... 

Είσαι 8300γρ και 72εκ.

Έχεις βγάλει δυο δοντάκια. Τα δυο μεσαία στη κάτω γνάθο. Τα μαλλιά σου έχουν πυκνώσει πολύ και είναι καστανόξανθα. Τα πατουσάκια σου και τα χεράκια σου έχουν μεγαλώσει πλέον αισθητά. 

Τρως τα πάντα και με ευκολία. Μόνο στο γιαούρτι έχεις σφραγισμένα τα χείλη αλλά που θα πάει θα τα καταφέρουμε και με αυτό. 

Πιάνεις το κουτάλι για να φας αλλά το βάζεις τόσο απότομα και πολύ στο στόμα σου που ρίχνεις το μισό κάτω και πνίγεσαι! 

Στέκεσαι καθιστός μόνος σου για πολύ ώρα. Έχεις αρχίσει να μπουσουλάς δειλά-δειλά και ανάποδα! Πιάνεις πλέον τα αντικείμενα με το δείκτη και τον αντίχειρα. Θέλεις να στέκεσαι όσο περισσότερο μπορείς. Τρελαίνεσαι για όλα σου τα παιχνίδια, πιο πολύ όμως για το τηλεκοντρόλ σου! 

Όταν γελάς σε πιάνει σχεδόν αμέσως λόξιγκας.  Είμαι πεπεισμένη πως αυτός είναι και ο λόγος που δεν κακαρίζεις συχνά! Ποτέ δεν ξέρω με τι θα γελάσεις αφού τα γούστα σου αλλάζουν διαρκώς! Μπορεί να ξελιγωθείς στα γέλια μόνο με ένα σβουριχτό φιλάκι στο μέτωπο! 

Τσιρίζεις όλο χαρά όταν σε δαγκώνω! Ο πατέρας σου εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει! 

Το "Ελεφαντάκι" είναι ακόμα το αγαπημένο σου τραγούδι και νανουρίζεσαι με το "Ασπροδόντης καρχαρίας". Αποκοιμιέσαι μόνο στην αγκαλίτσα μας. Πάντα βγάζεις έναν αναστεναγμό απόλαυσης... 

Ξυπνάς πάντα χαμογελαστός και στο κάτω μέρος της κούνιας. Κάποιες φορές ενώ κοιμάσαι μπρούμυτα κρεμάς τα πόδια σου έξω από τα κάγκελα! 

Λατρεύεις τις βόλτες- οπουδήποτε! 

Τρελαίνεσαι για το καθημερινό σου μπανάκι και παθαίνεις κρίση υστερίας- θυμού και κλάματος μόλις αυτό τελειώνει και σε τυλίγω στη πετσέτα. Θέλεις λίγη ώρα για να ηρεμήσεις. 

Λες "μπαμπά, μαμά, παπά, ντα και για" χωρίς όμως να δείχνεις ότι καταλαβαίνεις. Όταν έχεις όρεξη κάνεις"γεια". Παρακολουθείς τα πάντα γύρω σου, δεν σου ξεφεύγει τίποτα. Είσαι ένας μικρός κουτσομπόλης! 

Όχι που είσαι δικός μας παιδί, (πάντα!) αλλά είσαι ένας κούκλος! Και το πιο καλόβολο μωρό. Είσαι συνεργάσιμος και χαμογελαστός. Δεν μας ταλαιπωρείς καθόλου. 

Να σε χαιρόμαστε αγοράκι μου όμορφο. Ανυπομονούμε για τα κατορθώματα σου αυτό το μήνα...! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου