Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Το ολοδικό μου binder... (μα πόση οργάνωση πια;;;!!!)

Ως γνήσιο φρικιό οργάνωσης και τάξης στη ζωή μου, όταν είδα την ανάρτηση της Αθηνάς στο αγαπημένο μου Craftaholic για μια καινούργια ιδέα που ευνοεί αυτά ακριβώς, απλά ενθουσιάστηκα! 

Η Αθηνά προτείνει σε αυτή της την ανάρτηση να υποκύψουμε σε μια ακόμα "ξενόφερτη" συνήθεια, τα λεγόμενα binder. Στην ουσία πρόκειται για ντοσιέ μέσα στα οποία διαχωρίζουμε όλους τους τομείς της ζωής μας με σκοπό να τους οργανώνουμε ακόμα καλύτερα. 

Παρόλο που ανέκαθεν είχα ένα σημειωματάριο για αυτή τη δουλειά, (είπαμε είμαι ένα γνήσιο φρικιό οργάνωσης), μου άρεσε πολύ η συγκεκριμένη ιδέα που είναι ακόμα πιο "καθαρή" και "τακτοποιημένη" από ένα μικρό notebook που γεμίζει ασφυκτικά με σημειώσεις και μουντζούρες! 

Την επόμενη κιόλας μέρα πήγα να ψωνίσω τα απαραίτητα. Ο εκτυπωτής μου έχει χαλάσει αυτή την περίοδο και έτσι δεν μπορούσα να βασιστώ στα εκτυπώσιμα που προτείνει η Αθηνά. Μου αρέσουν όμως πολύ τα αυτοκόλλητα και τυχαίνει να κάνω και καλά γράμματα, οπότε ήμουν σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα ήταν αξιοπρεπές! 

Χωρίς να χαλάσω πολλά χρήματα πήγα σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών και βρήκα ότι χρειαζόμουν. Πήρα ένα μαύρο ντοσιέ με φούξια εσωτερικό, τα ανάλογα αυτοκόλλητα που θα μου φτιάχνουν καθημερινά τη διάθεση, χαρτιά για ντοσιέ, τα απαραίτητα διαχωριστικά, αυτοκόλλητες ταινίες post it και όλα τα σχετικά! Είχα ήδη αγοράσει ένα ημερολόγιο τοίχου στο οποίο έγραφα όλες μου τις υποχρεώσεις ανά μήνα -αφού το μαιμουδάκι μου έχει πάρει το μυαλό και τις ξεχνάω όλες- και το τρύπησα με περφορατέρ και το πρόσθεσα και αυτό στο ολόδικο μου binder! 




Το χώρισα σε τμήματα. Οι δουλειές συντήρησης του σπιτιού που πρέπει να γίνουν, (όπως λόγου χάρη βαψίματα κτλ), οι δικές μου καθημερινές δουλειές, η διατροφή μου σημειώνοντας καθημερινά τι τρώω για να αποκτώ μια εικόνα των συνηθειών μου και των λαθών που κάνω, οικονομικός προγραμματισμός, (εξαιρετικά σημαντικός), ιατρικός προγραμματισμός, (πόσες φορές ξεχνάμε πότε οφείλουμε να κάνουμε τα check up μας;), οργάνωση στο μπλογκοσπιτάκι μου με τις ιδέες να πέφτουν βροχή και να καταγράφονται για να μην ξεχαστούν και φυσικά ένα τμήμα για την οργάνωση συγκεντρώσεων και πάρτι- μην ξεχνάτε πως τα λατρεύω- άλλωστε πλησιάζουν και τα δεύτερα γενέθλια του μαιμουδιού! (ναι, ναι σε 6 μήνες μα πλησιάζουν!!) 


Μπορεί να είναι αρκετά απλό, μα το λατρεύω, (του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερο!) και όπως λέει και η Αθηνά, πραγματικά έχει αποτέλεσμα! Με έχει κάνει πιο δημιουργική, ακόμα και για τον Παναγιώτη είναι πιο εύκολο να συντονίσει έτσι τις δουλειές συντήρησης που πρέπει να γίνουν στο σπίτι από όταν απλά του το έλεγα όποτε το θυμόμουν, (συνήθως λίγο πριν κοιμηθούμε το βράδυ οπότε πιθανότατα δεν με άκουγε καν!), και εμένα ειλικρινά καθάρισε το μυαλό μου διότι τώρα μόλις σκέφτομαι κάτι το σημειώνω στο ανάλογο κομμάτι του binder μου και ξέρω πως θα το βρω μπροστά μου όταν πρέπει. 

Από αυτό λοιπόν το στυλ notebook που είχα τόσα χρόνια πάντα μέσα στη τσάντα μου...


...πέρασα σε αυτό το μίνι "γραφειάκι" μέσα στον χώρο που περνάω το περισσότερο χρόνο της ζωής μου  και το κυριότερο- στο χώρο που πίνω το πρώτο καφέ της ημέρας και διοργανώνω όλες τις σκέψεις στο μυαλό μου. Την κουζίνα μου! Είναι εκεί και με προκαλεί κάθε πρωί να του ρίξω μια ματιά και να οργανωθώ! 




Ενώ ακριβώς από πάνω... ένα διακοσμητικό να μου θυμίζει τις πιο σημαντικές μου υποχρεώσεις... Να ζω τη κάθε στιγμή, να έχω φαντασία, να αγαπώ, να γελώ, να πιστεύω και να ονειρεύομαι... 


Το ημερολόγιο μιας μαμάς

21 σχόλια:

  1. Μωρέ μπράβο!!! σας ζηλεύω!!! Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ και να σας μοιάσω!!είμαι οργανωτική αλλά όχι και έτσι!!!!χαχαχα ίσως όταν έχω περισσότερες υποχρεώσεις στο κεφάλι μου, να "αναγκαστώ" για να μη τις αμελώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως αν είσαι "φρικιό" είσαι! Εγώ πάντα είχα ένα σημειωματάριο ακόμα και όταν οι υποχρεώσεις μου ήταν καθημερινός καφές και σινεμά 2 φορές την εβδομάδα! Ωστόσο με βοηθάει πραγματικά! Ίσως να το δοκιμάσεις αρχικά με κάτι πιο μικρό και μαζεμένο!! Σε φιλώ γλυκά! :-)

      Διαγραφή
  2. Εννοείται πώς είχα δει κι εγώ την ανάρτηση της Αθηνάς για τα binder! Και εννοείται ακόμη πώς τη ζήλεψα! Ως παρθένος, είμαι οργανωτική γενικότερα αλλά καμιά φορά - κυρίως γιατί μου παίρνουν το μυαλό τα παιδιά μου - χάνομαι και πελαγώνω! Γιάννα, νομίζω ότι έχω σχεδόν πειστεί να το κάνω... για να με δω...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε το Μαράκι και έχω την αίσθηση πως θα σου αρέσει πολύ και θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο! (εγώ πάλι που είμαι ψάρι που την βρήκα τόση οργανωτικότητα τρομάρα μου;;;!) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Τέλειο το έκανες, Γιάννα μου!
    Μου αρέσει κι εμένα να γράφω στο χέρι! Χάρηκα πάρα πολύ που έδωσα την αφορμή για κάτι τόσο ωραία, σ'ευχαριστώ!!!!
    Αθηνά
    craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ Αθηνά για τις όμορφες ιδέες σου!! Το απολαμβάνω πραγματικά!! Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  4. Αχ είναι τέλειο! Εγώ πότε θα αξιωθώ να φτιάξω ένα τέτοιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ δεν είμαι καθόλου οργανωτκή, αν και θα 'πρεπε... Μπράβο σας πάντως κορίτσια, θαυμάζω τους οργανωτικούς ανθρώπους! (ο άντρας μου ευτυχώς είναι, αλλιώς την είχαμε βάψει στο σπίτι...) :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει ένας από τους δυο να είναι Παρασκευή μου! Αφού είναι ο άντρας σου μια χαρά! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Είναι φοβερό!!! Έχω τόσα στο νου μου που ειλικρινά δεν ξέρω ανθα βρω χρόνο να ετοιμάσω όλα αυτά τα ωραία που βλέπω να φτιάχνετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες;; Να που χρειάζεται το binder! Σου βρίσκει αυτό ακριβώς! Χρόνο! (κι όμως!) Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Ενώ είμαι οργανωτική τον τελευταίο καιρό έχω λίγο χαθεί. Μπράβο που με ταρακουνάς, μπας και επανέλθω!

    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο για την υπομονή και την οργάνωσή σου. Όσες το κάνετε πιστεύω βοηθάτε πάρα πολύ όσες δεν το έχουμε και τόσο με την οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωλίνα μου δεν θέλει υπομονή, και άπαξ και οργανωθείς θα δεις πόσο θα αλλάξει η καθημερινότητα σου προς το καλύτερο! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Από ένα φρικιό προς ένα άλλο.... σε νιώθω! Το στήσιμο της Αθηνούλας όντως υπέροχο, και το να τα έχεις όλα μαζεμένα σου λύνει τα χέρια! Happy planing!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Μαρία μου ευτυχώς που με καταλαβαίνεις!! Σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  10. Κι εγώ έχω ατζέντα στην τσάντα μου πάντα κι ας μην ειμαι φρικιο οργάνωσης. Βασικα τώρα που υο ξανασκέφτομαι μπορεί και να ειμαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σκέψου το γιατί και εμένα με πήρε χρόνια να το διαπιστώσω!! χιχιιχι Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  11. Κι εγώ έχω ατζέντα στην τσάντα μου πάντα κι ας μην ειμαι φρικιο οργάνωσης. Βασικα τώρα που υο ξανασκέφτομαι μπορεί και να ειμαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή