Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ένα μαιμούδι 18 μηνών και τα αγαπημένα του βιβλία!

Το μαιμουδάκι λατρεύει τα βιβλία! 

Αρχικά λάτρευε να του διαβάζω. (από 0 έως 6 μηνών!) Πρέπει να του έχω διαβάσει το "Ένα κεράκι για το ρινοκεράκι" του Τριβιζά ίσα με 200 φορές! (ούτε στιγμή δεν το βαρεθήκαμε, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Παναγιώτη που απλά δεν άντεχε και δεν αντέχει ακόμα το σημείο με τα πολλά τα "φου"!!) 

Έπειτα περάσαμε στο στάδιο που λάτρευε να τα σκίζει οπότε και τα βάλαμε στην άκρη φυσικά, και του τραγουδούσα όλη τη Λιλιπούπολη, και όλο τον Τεμπέλη Δράκο! Αυτή η φάση δυστυχώς κράτησε αρκετά, σχεδόν μέχρι τώρα! (έτοιμη για τενόρος η μαμά, χεχε!)

Τώρα όμως.... τώρα λατρεύουμε όλα μας τα βιβλία και ξεκινάμε να τα διαβάζουμε πέντε, πέντε! 




Τα αγαπημένα μας λοιπόν βιβλία αυτή την εποχή είναι τα εξής: (το χεράκι το βλέπετε, που πάει και χώνεται στις φωτογραφίες;;;!)








Ο Τριβιζάς είναι σταθερή αξία, (και ας με αφήνει πάντα να τα διαβάζω μέχρι τέλους, πάντα χαζεύουμε τις εικόνες και μαθαίνουμε αντικείμενα και ζώα!), ενώ τα δυο προτελευταία ήταν για μένα και η μεγαλύτερη έκπληξη! Τα πήρα πιο πολύ από δικό μου ενθουσιασμό νομίζοντας πως ο Δημήτρης δεν πρόκειται να ασχοληθεί αφού είναι για μεγαλύτερα φυσικά παιδιά! Και όμως... Κάθεται κάθε απόγευμα στην αγκαλιά είτε τη δική μου, είτε του Παναγιώτη και λέμε όλα τα γράμματα και όλες τις λέξεις από την αρχή ως το τέλος! Μάθαμε να δείχνουμε όλα τα αντικείμενα και πλέον αναγνωρίζουμε και το "Μ" το "Ψ" και το "Ω" (εκτός από τα "Α, Ε, Ι, Ο" που ήδη ξέραμε!) Προσωπικά με σοκάρει η ανταπόκριση του στην μάθηση! Όσο για το "Έξυπνο μωρό ανακαλύπτει την Κασάτ", ο Παναγιώτης με κορόιδεψε όταν το είδε και όμως το μαιμούδι κοιτάει όλες τις εικόνες και μαζί ανακαλύπτουμε κάθε λεπτομέρεια. Επειδή είναι μικρούλης τον ρωτάω και διαφορετικά πράγματα τα οποία μπορεί να μου δείξει αφού ακόμα δεν μιλάει Διάλεξα την Κασάτ, (ανάμεσα σε Μονέ, Βαν Γκογκ και άλλους που δεν ήξερα καν, διότι η ζωγραφική της ήταν πιο "καθαρή" για τόσο παιδικά ματάκια!)

Τώρα που πήραμε φόρα τίποτα δεν μας σταματά! Και μόλις μεγαλώσει και άλλο, έχει η μανούλα στοκ τεράστιο σε παιδικά βιβλία, οπότε θα αρχίσει και η "ανασκαφή" στο παιδικό μου δωμάτιο! (ανυπομονώ!) 

Το ημερολόγιο μιας μαμάς

8 σχόλια:

  1. Είναι τέλειο το διάβασμα με τα παιδιά! Μαθαίνουν τόσα πολλά που μας εκπλήσσουν! Η κόρη μου είναι στην ίδια ηλικία με το γιο σου! Θα δοκιμάσω μερικά από τα βιβλία που μας έδειξες να δω τι ανταπόκριση θα έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις κούκλα μου, εμένα με έχει ενθουσιάσει η ανταπόκριση του! Σε φιλώ και χαίρομαι που σε βρίσκω!

      Διαγραφή
  2. Μας αρέσουν και εμάς πολύ τα βιβλία! Εύχομαι να διαβάσετε τα πάντα με τον μικρούλη σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελαίνομαι και ελπίζω να διατηρήσει αυτή του την τωρινή αδυναμία!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Μάλλον θα πρέπει να πάρω αρκετά από τα βιβλία που μας έδειξες. Ελπίζω να αρέσουν και στον γιο μου το ίδιο. Δεν υπάρχει καλύτερο από το να μεγαλώσουν με αγάπη για τα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι δεν υπάρχει. Τα βιβλία καλλιεργούν την φαντασία και τον λόγο.. Είναι η καλύτερη συντροφιά... Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Αυτό το τελευταίο, "εγώ και απο τι είμια φτιαγμένος" ειναι παλιο βιβλιο? Το έψαξα λιγο και δεν βρηκα κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι πρόσφατα το πήρα μα από έκθεση βιβλίου.. Οπότε δεν γνωρίζω δυστυχώς..

      Διαγραφή