Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μαιμουδάκι μηνών... 18!!

Μαιμουδάκι μου... 

Κι όμως.. είσαι κιόλας 18 μηνών.. . 

Είσαι περίπου 11 κιλά και 82 πόντους  (πάντα με μα επιφύλαξη μιας και σε μέτρησα μόνη μου!) 

Έχεις δώδεκα δόντια μα τα τέσσερα- όλα τραπεζίτες- δεν έχουν βγει ακόμα κανονικά και σε βασανίζουν... 

Η γλωσσίτσα σου δεν έχει λυθεί ακόμη, μα καταλαβαίνεις τα πάντα και χειρίζεσαι τη νοηματική άψογα προκειμένου να συνεννοηθείς! Οι προσθήκες στο λεξιλόγιο σου είναι "νονά", "νάνα" (μπανάνα), "μπιμπί" (κουμπί), "Εύη", "νίμπο" (Νίκο), "γιούπι", "μπάμπο" (Jumbo), "νιαί" (ναι) "βαβά" "μη" και η αγαπημένη σου όλων των εποχών "μαμπά" που είναι φυσικά μαμά και μπαμπάς σε ένα αφού τόσο πολύ μας λατρεύεις καρδιά μου που δεν ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις! (βρήκες εσύ τον τρόπο- μου έμοιασες ψυχή μουου!) 

Έχεις αρχίσει και περπατάς χοροπηδηχτά από την αυτοπεποίθηση σου και τη χαρά σου με αποτέλεσμα να πέφτεις και πάλι αρκετά συχνά- έτσι είχαμε και το πρώτο σου ¨παράσημο"- μια γρατσουνιά από το κούτελο μέχρι το στοματάκι... "θα προσέχεις;" σε ρωτάω.. "Νιαίιι" μου απαντάς με έμφαση και θέλω να σε φάω ζωντανό...! 





Απέκτησες και εσύ την δική σου εμμονή. Το περίμενα πως θα γινόταν και αυτό αργά ή γρήγορα, είχα προμηθευτεί 3 διαφορετικά "νανάκια" , τα είχαμε στο κρεβάτι μας αρχικά για να πάρουν και την μυρωδιά μας, εσύ όμως πήγες και κόλλησες με ένα τόσο δα μικρό μαξιλαράκι... Το χρειάζεσαι οπωσδήποτε για να κοιμηθείς, ενώ όταν το θες μου δείχνεις το αυτάκι σου γιατί εκεί το κρατάς. (καμιά φορά τα απογεύματα που έχεις αρχίσει και κουράζεσαι το κρατάς σφιχτά, σφιχτά από τη μια του γωνίτσα και παίζεις ταυτόχρονα ανενόχλητος... 





Τα αγαπημένα σου παιχνίδια αυτό το καιρό είναι τα παζλ, τα τουβλάκια τύπου lego, τα playmobil, τα αυτοκίνητα πάσης φύσεως και φυσικά το πειρατικό καράβι που σου έφερε ο Άγιος Βασίλης, μεγάλη επιτυχία! Ποτέ φυσικά δεν ξεχνάμε τον αγιάτρευτο έρωτα μας για τις μπάλες... 







Θέλεις να τα κάνεις όλα μόνος σου... Όποτε όλη μέρα ακούμε ένα "Μίμη", "Μίμη", που φυσικά σημαίνει πως θέλεις να το κάνει ο ίδιος ο Μίμης! Προσπαθείς να φορέσεις τις παντόφλες σου, τα παπούτσια σου, τον σκούφο σου, να σκεπαστείς μόνος σου, να φας μόνος σου, να πλυθείς στο μπάνιο μόνος σου!! (μαιμουδάκι μου... αρχίζεις πάντα ανάποδα όμως...!) Κάποια όμως τα έχεις ήδη καταφέρει.. Την μπανάνα τη τρως μόνος σου, το ίδιο και το γιαούρτι και ας γίνεσαι χάλια. Το τοστ επίσης, απλά θες να στο κόβω κομματάκια και τα βάζεις ένα- ένα διαδοχικά στο στοματάκι σου χωρίς να περιμένεις με αποτέλεσμα να μπουκώνεσαι αλλά μια χαρά τα καταφέρνεις! Μπορείς να φας και τα μακαρόνια μόνος σου- με τα χέρια- μα δεν σε αφήνω συχνά, πιστεύω να κατανοείς τον λόγο.... (το απόλυτο χάος!) Πλένεις μόνος σου τα δόντια σου, (εντάξει και με λίιιγη βοήθεια),  ξεπλένεις την οδοντόβουρτσα σου και την βάζεις μέσα στο ποτηράκι. Πλένεις τα χεράκια σου με λίγη βοήθεια από τη μαμά για το σαπούνι... Βάζεις μόνος σου τη σαλιάρα σου- απλά δεν την κουμπώνεις! (σιγά το σημαντικό!)



Ξέρεις τόοοσα πολλά καινούργια πράγματα... Μπορείς να δείξεις με 100% επιτυχία όλα τα μέρη του σώματος- ακόμα και τη βλεφαρίδα, τα ρουθούνια, τους λοβούς των αυτιών και τα νυχάκια... Μπορείς να στοιβάξεις κάμποσα κυβάκια σε πύργο πρωτού μπεις στον πειρασμό να τα γκρεμίσεις πάλι όλα! Βάζεις καλάθι στην μικρή σου μπασκέτα- πάντα με επιτυχία! (ε, καλά- τι σημασία έχει αν είσαι ακριβώς από πάνω;; Λεπτομέρειες!) Παίζεις πιάνο και με τα δυο σου  χεράκια. Μπορείς να ξεχωρίσεις το Α, το Ο, το Ε, το Ι και το Η. Παίζεις με ευκολία τα ξύλινα παζλ, μα δυσκολεύεσαι ακόμη να τα βάλεις σωστά μέσα. Αναγνωρίζεις πότε έχεις κάνει "κάκα" και δείχνεις τη πάνα σου, λες "κάκα" και "πφφφφφ" και θες να σε αλλάξω. (νομίζω πως θα τα πάμε μια χαρά μόλις ανοίξει ο καιρός... ) Ενώ σκαρφαλώνεις με ευκολία, δεν έχεις καν αποπειραθεί να βγεις έξω από τη κούνια σου ή να σκαρφαλώσεις σε μια καρέκλα και μετά ίσως στο τραπέζι.  Κλωτσάς τη μπάλα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία, ενώ κινείσαι και μπορείς να πιεις νερό και από κυπελλάκι, σχεδόν πάντα όμως θα το ρίξεις πάνω σου μετά! (αρά το κρατάει και η μαμά, ναι;;) Τραγουδάς ένα συγκεκριμένο τραγουδάκι με ρυθμό αλλά λέγοντας "να, να, να , να" 

Γενικότερα καταλαβαίνεις σχεδόν τα πάντα. Ανταποκρίνεσαι άψογα σε ερωτήσεις και εντολές, καταλαβαίνεις τα αστεία και τα πειράγματα και γελάς και εσύ. Θυμάσαι τα πάντα και προσπαθείς με τον τρόπο σου να μου δώσεις να καταλάβω τι θυμήθηκες. (και εδώ έχουμε την απόλυτη μαμαδοεπιβεβαίωση που από ένα άκυρο χαιρέτισμα ενώ του αλλάζεις πανά- εννοεί πως όταν το πρωί έφυγε ο μπαμπάς για να πάει στην δουλειά, (6 ώρες πριν), αυτός τον χαιρέτησε!!) Επιχειρείς να κατέβεις και να ανέβεις τα σκαλιά χωρίς να πιάνεσαι αλλά  δεν μπορείς καρδούλα μου και δυσανασχετείς! 



Τρως ακόμα τα πάντα αλλά σε μικρότερη ποσότητα και πιο συχνά. (κοινώς βαριέσαι γρήγορα και θες να παίξεις όσο και αν σε απασχολώ και κατά τη διάρκεια του φαγητού!) Δοκιμάσαμε και ρεβύθια, (και εγώ μαζί σου- για χάρη σου μαιμούδι!) και ξετρελαθήκαμε και οι δυο! Διαπιστώνω πως δεν αγαπάς και τόσο τα φασολάκια τα λαδερά ενώ το υποκοριστικό σου βγήκε προφητικό αφού τρως τουλάχιστον δυο μπανάνες την ημέρα- μπορεί και τρεις! 

Αγαπημένη σου και μας νέα συνήθεια είναι όταν παίρνεις τα παραμύθια σου και προσποιήσε πως διαβάζεις.... "αγκουσξφνγμοουδνωκσοιιιδηγγσηαωβααηδνψβνμγηβψ" ακούμε εμείς και πολύ το διασκεδάζουμε! Φυσικά έχεις πλέον άποψη για τα πάντα και είτε φωνάζεις πανυγηρικά "ΝΙΑΙΑΙΙΙΙΙ" όταν θες κάτι πολύ, είτε κουνάς και χέρι και κεφάλι αρνητικά, όταν διαφωνείς με κάτι πάρα πολύ!! 




Αυτό που λατρεύω δε μαιμουδάκι μου, είναι πως ακόμα και τώρα θες να αποκοιμιέσαι στην αγκαλίτσα μου.... Ζητάς πιπίλα, μαξιλάρι και μετά την μαμά δείχνοντας το στήθος μου και ανεβαίνεις, κουλουριάζεσαι και πάλι σαν νεογέννητο, σου τραγουδάω ένα από τα αγαπημένα σου νανουρίσματα ("Το νανούρισμα" του Σαββόπουλου και τον "Ασπροδόντη καρχαρία"), και κοιμάσαι γαλήνιος. 



Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη ευτυχία... 

Μαιμουδάκι... σε λατρεύουμε... τόσο απλά. 

Το ημερολογιο μιας μαμάς

48 σχόλια:

  1. Γιάννα μου είναι κούκλος να τον χαίρεσαι!!!!!!! Σκέφτομαι μήπως να κλείναμε ένα προξενιό από τώρα να τον δώσω στην κόρη μου....μη τον προλάβει καμιά άλλη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Τούλα μου... να είσαι καλά σε ευχαριστώ πολυυυ! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  2. αχχχ αυτή η αγκαλίτσααα!!!!!!! Λιώνω κι εγώ απο ευτυχία όταν αποκοιμιέται στην αγκαλιά μου!!! Κι εμείς έχουμε τα νάνι μας και δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτά...αλοίμονο μας αν τα ξεχάσουμε!!! Κι ο δικός μου στο αυτάκι του τα βάζει για να κοιμηθεί...τι γλύκα μωρέ!!! Να είναι γερός και να τον χαίρεσαι!!!
    Έρχομαι απο το πάρτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνα μου! Αλοίμονο μας δεν λες τίποτα!! Όπως το λέω.. δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη ευτυχία... (εκτός ίσως από δυο ή και παραπάνω να κοιμούνται στην αγκαλιά σου!! )

      Διαγραφή
  3. η απολυτη ευτυχια.. οταν κοιμαται στην αγκαλια σου!! Βρε ποσο μεγαλωσε το μαιμουδακι!! φτου φτου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ελπίδα μου!! Αμέ σε 6 μήνες έχουμε γενέθλια πάλι!! (ΧΑΜΟΣ!!) ;-)

      Διαγραφή
  4. καπως ετσι ειναι και ο δικος μου αλλα μερικους μηνες μεγαλυτερος! δεν υπαρχει μεγαλυτερη ευτυχια! καλημερα και χρονια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιώτα μου, χρόνια πολλά και καλή χρόνια! Χαίρομαι που σε βρίσκω εδώ! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. σε ανακαλυψα και θα σε εχω πλεον στα αγαπημενα μου !

      Διαγραφή
  5. μωρέ κοριτσάκι μου!
    Τις λατρεύω τις αναρτήσεις με τα κατορθώματα σας!
    Και έχω να πώ ότι έχουμε πάρα μα πάρα μα πάρα πολλά κοινά!
    Ξεκινώ:
    1. Και η Δώρα λέει (ακόμα) το κουμπί "μπιμπί"!
    2. Το "μαμπά" είναι και δικιά μας λέξη! μα δεν είναι τρομερό ότι πάντα βρίσκουν τον τρόπο να τα καταφέρουν;
    3. Έχουμε το ίδιο ριγέ πυτζαμάκι-παντελονάκι, αλλά σε ροζ!
    4. Έχουμε την ίδια φωτογραφία με λερωμένα μουτράκια από γιαούρτι (την έχεις δεί εξάλλου!)
    5. Έχουμε και εμείς το δικό μας νάνι! Ένα βιβλίο πάνινο! Παίρνει βιβλίο, πιπίλα και έρχεται και κουλουριάζεται στην αγκαλιά μου για να κοιμηθεί!
    6. Και φυσικά λατρεούμε Σαββόπουλο! Δοκίμασε και του Ξυλούρη. "Παραδοσιακό Κρητικό Νανούρισμα" θα το βρεις στο γιουτού (Youtube αλά Δώρα!)

    Ουφ!
    Το έκανα το σεντονάκι μου!
    Να μου φιλήσεις το μαιμούδι μου! (είναι και δικό μου! δεν πιστεύω να σε πειράζει! :p )
    Θα του φέρω δώρο ένα τσαμπί μπανάνες!

    Φιλάκια πολλλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πόσο ανυπομονώ για τα σχόλια σου Μάρθα μου με κάνεις να γελώ και να συγκινούμαι ταυτόχρονα... Εντάξει τα παιδιά μας είναι κουλτουριάρικα τέρμα! Το νανούρισμα το ξέρω- κρητικιά παιδί μου- αλλά με δυσκολεύει να το μάθω! Αγαπάει πολύ όμως το "Ήτανε μια φορά.." Θα στο φιλήσω, χαρά μου να το νιώθεις και δικό σου!! Όσο για το τσαμπί θα το εκτιμήσει δεόντως σήμερα μόνο έφαγε τρεις, την μια μάλιστα σχετικά άγουρη μιας και δεν είχα άλλη γινωμένη!! (δεν τον προλαβαίνουν οι μπανανιές!!) Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  6. καλημερα και καλως σε βρηκα!!!!!
    Αυτη η τελευταια φωτο.....αχ,ποσο απολυτη κανει την ευτυχια!!!
    Εχω δυο πριγκιπακια 4 και 2!!
    Καθε κατορθωματακι τους σημαινει τοσα πολλα!!!!!!
    καλη χρονια με υγεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα χαίρεσαι κούκλα μου! Δεν γινόμαστε εντελώς κουκουβάγιες;;; Πολύ πλάκα! Χαίρομαι που σε βρίσκω, χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία!

      Διαγραφή
  7. Η ωραιότερη στιγμη της ημερας μου είναι όταν κάποια απο τις δυο ζουζουνες μου αποκοιμιεται κατα τον ίδιο ακριβως τροπο στην αγκαλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχος ο μικρός σου!!! Να τον χαίρεσαι! Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα μεγαλώνουν, πολύ ωραία που τα καταγράφεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ τόοοσο πολύ! Ξέρεις, δεν προλαβαίνεις... δεν ήθελα να έχω μηνιαία ανάρτηση μετά τους 12 μήνες, μας βλέπω πως χρειάζεται γιατί παραλείπω πολλά... Μεγαλώνει τόσο γρήγορα... <3 Σε φιλώ! (Μου άρεσε πολύ η τούρτα νάνι μα δεν βρήκα να σχολιάσω!!)

      Διαγραφή
  9. Να το χαιρεσαι το μαϊμουδάκι σου :) Είναι γλύκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να τον χαίρεστε τον κούκλο σας!! η αγκαλια με τη μαμα η καλυτερη φωτο.
    oiparamythenies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να το χαίρεσαι Γιάννα μου !! Είναι πολύ ωραίο που τα γράφεις να τα θυμάσαι γιατί ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα και μετά τα ξεχνάμε! Πολλά φιλιά! Φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Αθηνά μου- εξού και το μπλογκ ουσιαστικά! Σε ευχαριστώ και σε φιλώ γλυκά γλυκά!

      Διαγραφή
  12. Τρελαίνομαι!!! Τι ζουζούνι είναι αυτό!!!!!!
    Ματάκια μου!!
    (Καλά το ότι έχει κάνει τραπεζάκι το σκαλί, απίστευτο!)
    Τα φιλιά μου!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να τον χαίρεσαι.
    Καλή χρονιά με υγεία
    Φιλα΄κια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να το χαίρεσαι το μαϊμουδάκι σου Γιάννα μου! Τι υπέροχη ανάρτηση...
    Καλή χρονιά με υγεία και όλα τα καλά του κόσμου σου εύχομαι!

    P.S. Και εμένα η μαμά μου με φώναζε μαϊμουδάκι όταν ήμουν μικρή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια μωρέεε;;; Να είσαι καλά γλυκιά και όμορφη μου μαιμουδίτσα λοιπόν... Σε φιλώ γλυκά, καλή χρόνια!! <3

      Διαγραφή
  15. Μα τι αντρούλης! Τον αγαπώ!!! Και επίτρεψέ μου να πω οτι τον ντύνεις και τέλεια! :)
    Να τον χαίρεσαι, Γιάννα μου!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι γλυκο ζουζουνι ειναι αυτο? να τον χαιρεσαι! Καλη χρονιά πάντα με τετοιες ομορφες στιγμες! ήρθα απο το λινκ παρτυ! Ντινα απο happy girly crafty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φατσακι ομορφο!! Να τον χαιρεσαι Γιαννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτή η στιγμή που αποκοιμιέται σίγουρος στην αγκαλιά σου...θεέ μου, ανεκτίμητη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιάννα να το χαίρεσαι το αγγελάκι σου!!!!!! Να είναι πάντα καλά, και να σας χαρίσει αμέτρητες στιγμές ευτυχίας!!!!
    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ροδούλα μου!! <3 Καλή χρόνια και σε σένα!

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα και πάλι!
    Ήρθα για να σε ευχαριστήσω για την συμμετοχή σου στο πάρτυ!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιάννα μου, υπέροχη ανάρτηση...ξεκίνησα να τη διαβάζω χθες βράδυ, αλλά δεν πρόλαβα να σχολιάσω επειδή ο μικρός μου υπέκυψε στα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας....άστα! Φρίκη! Ο γιος σου έχει πολλά κοινά σημεία με τον δικό μου, που είναι 19 μηνών! Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις πάντα! φιλάκια, από το link party του MamaRelax έρχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαράκι μου!! Να τον χαίρεσαι και περαστικούλια σας μωρέ... :-( <3

      Διαγραφή
  22. Άργησα να έρθω να σε επισκεφτώ λόγω των γεγονότων...τεσπα...
    Μπορείς να γράψεις άνετα βιβλίο αναπτυξιολογίας με τον μικρό σου!!! Και σα να μου φαίνεται ότι είναι και λίγο μπροστά για την ηλικία του...αρκετές λεξούλες λέει..!!!!Η δική μας η σουρλουλού που είναι ίσα με τον δικό σου..με το ζόρι μαμά μπαμπά..( η ανιψιά πάντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Ευαγγελία μου;; Εμάς από όλα τα παιδάκια του περίγυρου μας είναι ο πιο λιγομίλητος!! Το κάθε ένα είναι διαφορετικό και εφόσον καταλαβαίνουν- όλα καλά- απλά έχουν τον δικό τους ρυθμό! Φιλιά πολλά κούκλα μου <3

      Διαγραφή