Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αυτή είναι η αλήθεια- το παραδέχομαι...

Η αλήθεια είναι πως όσο περνά ο καιρός και δεν μένω έγκυος- εξ ανάγκης προς το παρόν αφού πρέπει να χάσω οπωσδήποτε τα κιλά μου πριν το επιχειρήσουμε- τόσο περισσότερο αρχίζει και φωλιάζει ο φόβος μέσα μου. 

Αυτή είναι η αλήθεια, το παραδέχομαι. 

Τα κιλά πρέπει να φύγουν όχι για λόγους αισθητικούς- για μας είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα- μα επειδή έχοντας ήδη αρκετά και σοβαρά παθολογικά, μη αναστρέψιμα προβλήματα που δυσχεραίνουν την κατάσταση, τα κιλά δεν χρειάζεται να είναι ένα από αυτά. 

Είμαι φανατική οπαδός της αισιοδοξίας, είμαι αγωνίστρια που δεν το βάζει κάτω και πάντα επιχειρώ και προσπαθώ να δω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Μα η αλήθεια είναι πως καμιά φορά με παίρνει και μένα η κάτω βόλτα. Καμιά φορά αντί να ακούω την Γιάννα και να παραμένω προστατευμένη μέσα στο ροζ συννεφάκι μου, βγαίνω λίγο από αυτό και ακούω αυτά που χρόνια τώρα έχω μάθει να αγνοώ...

Και εκεί που δεν καταλάβαινα τίποτα και οι γιατροί σταυροκοπιούνταν και με έλεγαν τρελή, τώρα πότε πότε ακούω τα λόγια τους... "Δεν πιστεύω να θες να κάνεις και άλλο παιδί;" ή το θεικό, "Να σου δέσω τις σάλπιγγες;' ( Εεεε... ΟΧΙ; ειρωνικά και λίγο τσαμπουκαλίδικα ομολογώ μα με έπιασε εξαπίνης ) 

Το ξέρω πως δεν θα αλλάξω γνώμη. Πως ναι. Θέλω και άλλο/α παιδί/α, (γιατί όχι;). Το ξέρω πως θα το παλέψω ξανά και ξανά πρώτα ο Θεός. Όμως να...

Η αλήθεια είναι πως όσο περνάει ο καιρός, αυτός ο φόβος εκεί που είναι όμορφα και καλά κουλουριασμένος, αρχίζει να τεντώνεται, να απλώνεται- φαίνεται αρχίζει και πιάνεται σε τόσο μικρό χώρο που τον έχω κλείσει... 

Αυτή είναι η αλήθεια. Το παραδέχομαι. 

Μα άκου τι έχω να σου πω. (στον φόβο μου μιλάω) Τεντώσου αν το έχεις ανάγκη, ίσως το έχω λίγο και εγώ, μα ετοιμάσου να κουλουριαστείς και πάλι. 

Τ'ακούς; 



15 σχόλια:

  1. Τεντώσου αν το έχεις ανάγκη, ίσως το έχω λίγο και εγώ, μα ετοιμάσου να κουλουριαστείς και πάλι. ....
    Αυτό κρατάω...πολύ δυνατή φράση....
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννα μου, ό,τι καλύτερο σου εύχομαι, με την βοήθεια του Θεού...
    με συγκίνησες...

    την αγάπη μου πάντα
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίως στην βοήθεια Του βασίζομαι Αλεξία μου... Σε φιλώ γλυκά γλυκά, γλυκιά πολύτεκνη μανούλα <3

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω τι προβλήματα έχεις, δεν ξέρω αν θα καταφέρετε να αποκτήσετε άλλο παιδί (σου το εύχομαι με όλη μου την καρδιά). Ξέρω όμως οτι είσαι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, έχεις γύρω σου αγάπη και φίλους (ακόμα και κάποιος που δεν έχεις συνάντησε ποτέ) και το βασικότερο όλων έχεις ένα αστέρι, ένα μικρό ανθρωπακι, τη χαρά της ζωής να κουρνιαζει στην αγκαλιά σου!
    Σου στέλνω τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρή και γλυκιά μου τρελοτουρίστρια... Σε ευχαριστώ τόσο πολύ... Είμαι ευλογημένη το ξέρω. Σου στέλνω μια μεγάλη σφιχτή αγκαλιά... (και που ξέρεις μπορεί κάπως κάποτε να συναντηθούμε!!) Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Πίστη, υπομονή, επιμονή και όλα καλά θα πάνε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φόβος είναι φυσιολογικό συναίσθημα, μερικές φορές ο φόβος μας προστατεύει, μερικές φορές μας κάνει πιο δημιουργικούς και τολμηρούς, άλλες μας κόβει τα φτερά. Εσύ μπορείς να επιλέξεις ποιος φόβος κουλουριάζεται και απλώνεται μέσα σου. Να του πεις "καλημέρα", ξέρω πως είσαι εδώ, αλλά κάθισε στα αβγά σου τώρα γιατί έχω πολλά πράγματα να κάνω ακόμη. Και να συνεχίσεις έτσι όπως λέει η ψυχή σου. Σου εύχομαι όλα τα καλύτερα.

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου πολύ δυνατό το σχόλιο σου σε ευχαριστώ πολύ πολύ! <3

      Διαγραφή
  6. Γλυκιά μου Γιάννα πόσο φυσιολογικό είναι να φοβάσαι! Όταν έρθει εκείνη η ώρα εσείς θα βρεις τη δύναμη και θα τον διώξεις και όλα θα πάνε υπέροχα!! Είμαι σίγουρη. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου, να είσαι καλά <3 Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Gianna mou eisai to zwntano paradeigma oti tipota den einai dedomeno. Kati borei na paei polu strava xwris logo kai kati pou den to perimeneis i nomizeis pws thelei prospatheia apla na erthei. Den peirazei na fovasai. O fovos se kanei pio dynati. Den kserw ti provlima yparxei akrivws alla eimai sigouri pws tha t kseperaseis. An afora to varos sou eimai sigouri pws otan to pareis apofasi tha ta katafereis! Eisai polu dynati! Na to thymasai ayto! Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα γλυκά σου λόγια... Πραγματικά... Σε φιλώ γλυκά γλυκά <3

      Διαγραφή
  8. Πραγματικά, το σχόλιο της Ελένης από το https://myfortysomethingworld.wordpress.com/ τα λέει όλα: .....Εσύ μπορείς να επιλέξεις ποιος φόβος κουλουριάζεται και απλώνεται μέσα σου. Να του πεις "καλημέρα", ξέρω πως είσαι εδώ, αλλά κάθισε στα αβγά σου τώρα γιατί έχω πολλά πράγματα να κάνω ακόμη.....
    Να είσαι πάντα αισιόδοξη και θετική!!

    Πολλά φιλάκια... με συγκίνησες απίστευτα!


    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα


    ΑπάντησηΔιαγραφή