Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τα δικά μου Χριστούγεννα..


Για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έχω μια φιλοσοφία. (σας ενδιαφέρει, δεν σας ενδιαφέρει, εγώ θα την μοιραστώ!)

Μου αρέσουν τα δέντρα που "διηγούνται" μια ιστορία, που τα στολίδια παραμένουν χρόνο με το χρόνο ίδια αλλά  ταυτόχρονα εμπλουτίζονται. Όταν λοιπόν έμεινα μόνη μου και ξεκίνησα με ένα τόσα δα μικρό δεντράκι, αποφάσισα πως θα αγόραζα κάθε χρόνο 2 με 3 μπάλες/ στολίδια έτσι ώστε να το "γεμίσω" σταδιακά. Έτσι και έγινε! Κάθε χρόνο λοιπόν που ανοίγω αυτό το "μαγικό" κουτί με τα στολίδια μου, συγκινούμαι τόσο πολύ, αφού κάθε μπάλα, κάθε στολίδι συμβολίζει και μια στιγμή στη ζωή μου, μια ανάμνηση, ένα δώρο. Κάποιες από τις πιο αγαπημένες μου...

Η πρώτη μπάλα που αγόρασα μαζί με τον άντρα μου...




Δυο χειροποίητα πανέμορφα στολίδια από φιλανθρωπικό bazaar, τα αγγελάκια μου προς τιμήν των δικών μου αγγέλων στον ουρανό, τα αποτυπώματα από τα πατουσάκια του μαιμουδιού όταν ήταν μόλις 30 ημερών, η μπάλα για τα πρώτα του Χριστούγεννα, το σκουφάκι που φόρεσε τότε και τώρα έγινε και αυτό στολίδι, μια μπάλα χειροποίητη γεμάτη άμμο, που μου πήρε δώρο ο Παναγιώτης από το ταξίδι μας στην Κεφαλλονιά, Σεπτέμβριο μήνα, μόνο και μόνο επειδή με ξέρει, ξέρει τη τρέλα μου...




Και άλλες, πολλές εκ των οποίων είναι δώρα από αγαπημένους φίλους και συγγενείς αλλά και  διακοσμητικά στολίδια που σημαίνουν πολλά...




Οι  μπάλες μας για φέτος, η μια εκ των δυο φανερά επηρεασμένη από το αναμενόμενο baby shower για την αδελφή μου με θέμα τη κουκουβάγια....( για να έχουμε να θυμόμαστε και να συγκινούμαστε!)



Για πολλά χρόνια δεν είχα κανονική φάτνη, παρά μόνο μια πολύ μικρούλα, μιας και  είχα βάλει στο μάτι μια καταπληκτική "χτισμένη" μέσα σε αληθινό κορμό δέντρου, μα πανάκριβη. Κάθε Χριστούγεννα λέγαμε με τον Παναγιώτη, άσε την για του χρόνου και του χρόνου, όμως όλο και χειροτέρευαν τα πράγματα και φυσικά συμβιβαστήκαμε φέτος με μια "μαζική" αφού ήταν πλέον απαραίτητη για να μάθει το μαιμουδάκι την πραγματική αιτία των Χριστουγέννων. Ο Δημήτρης φυσικά  ξετρελάθηκε, και ας μην είναι "χτιστή" μέσα σε κορμό δέντρου,  και όλο κάνει "παπάω" τον Χριστούλη και φιλάει την Παναγίτσα, ενώ ταυτόχρονα κάνει και τον σταυρό του- δηλαδή ακουμπά το χέρι του στο κούτελο και μετά με ανοιχτή τη παλάμη στο στήθος!!  (Ψυχούλα μου τρυφερή εσύ!)





Και επειδή ακόμα το μυαλουδάκι μου να αποφασίσει αν προτιμά τα λευκά ή τα πολύχρωμα φωτάκια, έχω καταλήξει σε άσπρα και κόκκινα που μου αρέσουν πολύ πολύ! 



Αυτό που θέλω γλυκό μου μαιμουδάκι από σένα, αν ποτέ διαβάζεις αυτές τις γραμμές, είναι να διαλέξεις ένα από όλα αυτά τα στολίδια, (μιας και δεν με βλέπω να αλλάζω σύντομα οπότε σίγουρα θα τα βρεις, ακόμα και αν εγώ δεν είμαι "εδώ γύρω", όμορφα και τακτοποιημένα με ετικετούλα που να σε ενημερώνει για το περιεχόμενο!!), για να το βάζεις στο δικό σου το δέντρο. Αρκεί μόνο ένα.  Και ας είναι αυτό το στολίδι λίγη ιστορία από μαμά και μπαμπά, ναι μωρό μου; Σε ευχαριστώ...

28 σχόλια:

  1. πολυ τρυφερο Γιαννα μου!! Κι εμεις κάπως ετσι!! Πολλα απο τα στολιδια μας έχουν ιδιαιτερη σημασια.. πολλα φιλια και με το καλο να στολισετε και του χρονου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπιδάκι μου, και σε σένα το ίδιο εύχομαι!! <3

      Διαγραφή
  2. και εγώ το δέντρο μας έτσι το έχω..δεν μου αρέσουν καθόλου τα στημένα που έχουν καθαρά και μόνο τις ίδιες μπάλες..και εμάς είναι γεμάτο αναμνήσεις από ταξίδια μας αλλά και διάφορα στολίδια από χριστουγγενιάτικα χωριά του Αι βασίλη που έχουμε επισκεφτεί αυτά τα 4 χρόνια..προτιμώ την αμερικάνικη εκδοχήτ ου δέντρου..ούτως ή άλλως δεν είναι δικό μας έθιμο..παρα μόνο η φάτνη!!
    φιλιά γλυκιά μανουλίτσα με τις γλυκές σου αναρτήσεις!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Εύη με βρίσκεις σύμφωνη! Σε φιλώ γλυκά γλυκά!

      Διαγραφή
  3. εύχομαι κάθε χρόνο να εμπλουτίζεται το δεντράκι σας με νέα στολίδια-αναμνήσεις. Καλές γιορτές να έρθουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι πάντα καλά Ελευθερία ου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ και καλές γιορτές και σε σένα!

      Διαγραφή
  4. Έχω ακόμη καποια στολίδια απο την Αφρική (που δε σπάνε) κ μια πολύτιμη για μένα εύθραυστη που την προσέχω σαν τα ματια μου... Καθέ χρονο λοιπον βάζω τα ιδια παιδικά στολίδια εμπλουτισμένα με κάτι νεο που συμβολίζει την νέα χρονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια βρε Φωτεινή μου;; Αχ πόσο σε ζηλεύω... Η γιαγιά μου (η Γιαννούλα) είχε στο δέντρο της όσο ήμουν παιδί κάτι μικρά μικρά κηροπήγια κολλημένα πάνω σε μανταλάκι όπου έμπαινε ένα μικρό κεράκι και τα άναβαν μόνο παραμονή και ανήμερα αφού δεν υπήρχαν τότε ηλεκτρικά. Τα λάτρευα... Και μέχρι να μεγαλώσω που μπορούσα να τα ζητήσω τα είχε ήδη πετάξει...Δεν ξέρεις τι στεναχώρια πήρα... Μου άρεσαν τόσο πολύ και τα ήθελά ενθύμιο....

      Διαγραφή
  5. Έχω ακόμη καποια στολίδια απο την Αφρική (που δε σπάνε) κ μια πολύτιμη για μένα εύθραυστη που την προσέχω σαν τα ματια μου... Καθέ χρονο λοιπον βάζω τα ιδια παιδικά στολίδια εμπλουτισμένα με κάτι νεο που συμβολίζει την νέα χρονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω ακόμη στολίδια απο Την Αφρικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφο, ιδιαίτερο, γεμάτο αναμνήσεις το δεντράκι σας Γιάννα μου! Πολύ όμορφη η σκέψη σου, να έχει το κάθε στολίδι και τη δική του ιστορία! Καλημέρα από το πάρτι της Ελεάννας έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχο το δεντράκι σου! Ακριβώς την ίδια φιλοσοφία έχω κι εγώ! Όλα τα στολίδια, ένα προς ένα έχουν κάτι να μου θυμίζουν. Δεν μου αρέσουν τα δέντρα με όλες τις μπάλες ίδιες, κόκκινες χρυσές κτλ. Μοναδικά, χειροποίητα, και με νόημα στολιδάκια μόνο! Και του χρόνου με υγεία!
    Από το πάρτυ της Ελεάννας έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη Κική μου!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! <3

      Διαγραφή
  9. Αυτά είναι δέντρα! Γεμάτα αναμνήσεις! Κάπως έτσι είναι και το δικό μας και έχει και τα στολίδια από τη δική μου παιδική ηλικία μια και οι γονείς μου στολίζουν καραβάκι πια. Φιλιά πολλά. Από το πάρτι της Ελεάννας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου, σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Υπ'εροχο δέντρο γεμάτο αναμνήσεις! Εμένα το δέντρο μου είναι δεν είναι τόσο πλούσιο σε αναμνήσεις, αλλά ευελπιστώ να γίνει με τα χρόνια!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω πως περάσαμε αρκετά χρόνια με βιομηχανοποιημένο στολισμό, τυποποιημένες γιορτές και στημένη διασκέδαση. Κι εγώ υποστηρίζω τα συναισθήματα που φέρουν οι αναμνήσεις!! Πανέμορφα όλα, μα πιο πολύ το μαιμουδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ένα δεντρο γτεματο αναμνησεις!!πολυ γλυκο. απο link party eleanna'sdiary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστινάκι δεν έχω λόγια....Τα είπαν όλα τα κορίτσια....Και του χρόνου κοριτσάκι μου να είσαστε καλά!Πάντα χαρές στο σπίτι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πώς το καταφέρνεις αυτό κάθε φορά και μας κάνεις να συγκινούμαστε πες μου....
    από το πάρτυ έρχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή