Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η Ελεάννα, η πρό(σ)κληση και οι...20 παραξενιές μου...

Αυτοσαρκάζομαι πολύ, οπότε όταν η Ελεάννα από το Εleanna's Diary Blog μας προ(σ)κάλεσε να γράψουμε για τις παραξενιές μας... δεν δίστασα. 

Έτσι για να έχω και αποδείξεις στο μέλλον για το μαιμουδάκι πως έχω το γνώθι  σ' εαυτόν και τις αναγνωρίζω... (γιατί μάλλον ακόμα θα τις έχω- γκουχ- γκουχ!)


  • Έχω σοβαρή ψύχωση με το liposan. Δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό και μόλις αρχίζει να τελειώνει σημαίνει συναγερμός για να αναπληρωθεί ενώ πάντα μα πάντα έχω μια μισοτελειωμένη "ρεζέρβα" σπίτι μου και στη δουλειά μου για παν ενδεχόμενο...
  • Δεν μοιράζομαι με ευκολία το φαγητό μου ενώ μπορεί να γίνω έξαλλη αν επιχειρήσεις να πιεις από το καφέ μου...
  • Οι πετσέτες και τα σεντόνια πρέπει, (απλά πρέπει) να είναι πάντα τοποθετημένα στα ντουλάπια με την "ενιαία" τους πλευρά αλλά και ανάλογα με το χρώμα τους- όχι μόνο για αισθητικούς λόγους μα και για πρακτικούς. 
  • Με το ίδιο σκεπτικό τα μανταλάκια σε κάθε ρούχο πρέπει να είναι του ιδίου χρώματος. Δεν ξέρω γιατί, μιας και αν τα κοιτάξεις από μακρυά, πάλι ένα χάος επικρατεί- όμως δεν μπορώ να το ελέγξω...
  • Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να φορέσω κάτι πέρα από μπεζ, λευκό, σκούρο μπλε και καφέ. 
  • Οι πυτζάμες μου όμως είναι σχεδόν όλες ροζ!
  • Απεχθάνομαι το μαύρο, όταν το φοράω, πέφτει η ψυχολογία μου. (παρόλο που θα έπρεπε να φοράω διαρκώς μπας και "κόψει" κάτι...!)
  • Δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς κάλτσες, (ναι ακόμα και Αύγουστο μήνα) και ποτέ μα ποτέ ξεσκέπαστη. (ναι ακόμα και Αύγουστο μήνα) 
  • Μπορώ να γίνω έξαλλη με τη φράση "Εμένα δεν μου πέφτει λόγος αλλά..." 
  • Δεν μπορώ να με πλησιάζουν πολύ (και πολλοί)- ιδίως άγνωστοι- τρομάζω και αμέσως οπισθοχωρώ....
  • Για το νεροχύτη μου έχω τέσσερα σφουγγάρια. Ένα για τα πιάτα μας, ένα για τα ταψιά και τις κατσαρόλες, ένα για το μαιμουδάκι και ένα για να καθαρίζω το νεροχύτη. (εγώ δεν το θεωρώ παραξενιά, μα μου έχουν πει ότι είναι οπότε ποια είμαι εγώ να το αμφισβητήσω;;) 
  • Πάντα μα πάντα πρέπει να κλείνω το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξω καζανάκι και ζητάω και από τους καλεσμένους μου να το κάνουν. (αν ξέρατε γιατί θα το κάνατε και εσείς) 
  • Έχω ψύχωση με τα σουβέρ. Έχω ατελείωτα σουβέρ διότι απλά ποτέ δεν είναι αρκετά. Αν κάποιος καλεσμένος δεν ακουμπήσει πάλι το ποτήρι του στο σουβερ, θα σηκωθώ διακριτικά και θα το κάνω εγώ. Βέβαια με έχουν πάρει πια χαμπάρι και με κοροϊδεύουν ενώ η κουμπαρίτσα μου για να με ξεκουράσει όποτε είναι παρούσα αναλαμβάνει αυτή τη "χωροφυλαξία" των ποτηριών...!
  • Δυσκολεύομαι πολύ, μα πάρα πολύ, να ζητήσω βοήθεια. (για οτιδήποτε) 
  • Λατρεύω να κάνω λίστες και να "τικάρω" αυτά που έκανα. Είμαι ικανή να γράψω κάτι που έχω ήδη κάνει μόνο και μόνο για τη χαρά του "check"!! 
  • Αν οτιδήποτε στο σπίτι μου "μετακινηθεί", έστω και στο ελάχιστο, θα το παρατηρήσω και θα το ξαναβάλω στην θέση του ακόμα και αν χρειαστεί να σηκωθώ από ξάπλα. (Κάποτε ο ξάδελφος μου μετακίνησε  το σφουγγαράκι ενυδρείου που υπήρχε με μαγνήτη στην πρόσοψη του. Όταν γύρισα σπίτι ήταν το πρώτο που είδα και το ξαναέβαλα στη θέση του. Το διαπίστωσε και για λίγες μέρες το μετακινούσε κάθε μέρα και λιγότερο. Και πάλι το παρατηρούσα και το έβρισκε ξανά στη θέση του. Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι είμαι τρελή και σταμάτησε και ασχολείται.)
  • Μόλις διαπίστωσα ότι έχω ήδη γράψει 17 παραξενιές και παρόλο που ξέρω ότι είναι πολλές πρέπει να τις κάνω 20. Απλά πρέπει να στρογγυλοποίησω τον αριθμό... (και δυστυχώς δεν είναι δύσκολο!)
  • Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις στραβή κορνίζα σπίτι μου- έστω και στο ελάχιστο. Με τρελαίνει!
  • Με τρελαίνει οι κουρτίνες να μην είναι μέχρι τέλους τραβηγμένες. Έστω και αν πρόκειται για ένα μόνο εκατοστό. 
Ορίστε. Εύκολα και ανησυχητικά απλά, 20 από τις παραξενιές μου... Αν "σκάψω"και άλλο θα έχω μπόλικο υλικό αλλά νομίζω αρκετά εκτέθηκα! 

(Μαιμουδάκι μου, αν έχω ξεπεράσει έστω και μια από όλες αυτές τις παραξενιές να είσαι περήφανος για την μανούλα. Αν πάλι όχι, δείξε λίγη κατανόηση, ναι;; )

Το ημερολόγιο μιας μαμάς






26 σχόλια:

  1. διαβασα τις γλυκες παραξενιες σου, check!!! απο το link party της Eleana's diary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι κι εγώ αλλά είσαι κι εσύ... χαχαχα!!!
    Από το link party του Eleanna's diary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραξενιά; Ποιά παραξενιά;;; Μανταλάκια, τσεκ. Αύγουστο κάλτσες + σκέπασμα, τσεκ. Τουαλέτα, τσεκ. Πράγματα στη θέση τους, τσεκ. Τί λέγαμε;;; Από το πάρτυ του Eleanna's Diary σου ήρθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι δυο σαν ένα.... χιχι Ταιριάζουμε, σαν δυο σταγόνες ίδιες μοιάζουμεεεεεεεεεε ;-) <3

      Διαγραφή
  4. Τρελαίνομαι με παραξενιές !!! Με την καλή έννοια, γελάω μα τις εμμονές μας και μου θυμίζει παλιά κωμωδία που ο κάθε χαρακτήρας ειναι μοναδικός & ιδιαίτερος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Αρκετές... Πολύ ευγενική σε βρίσκω κούκλα χιχι!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Έχουμε πολλά κοινά!!!!!!!!!!Ευχαριστώ για τη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην σε ανησύχησα.... χεχε Φιλάκια κουκλίτσα μου!!

      Διαγραφή
  7. Οι παραξενιές μας είναι που μας κάνουν μοναδικούς... Αλλα... Δεν πρεπει να μας καταδυναστευουν... Ε δε χάλασε ο κόσμος απο ενα ποτήρι χωρίς σουβέρ... Η χάλασε??? Χιχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπιασες και εσύ ένα από τα χειρότερα βρε Φωτεινή μου... Ε., ναι... λίγο χάλασε... χεχε

      Διαγραφή
    2. Για να μη σε πάρει το παράπονο το ξαναδιαβασα!!! Ίσως έπρεπε να προσθέσεις μια ακόμη παραξενια... Μουτρωνω οτάν με αγνοούν... Χιχι... Σίγουρα δίκη μου παραξενια!!! Χιχι :)

      Διαγραφή
    3. αχ αχ αχ πως με καταλαβαίνεις!!!!!

      Διαγραφή
  8. ΧΑΧΑΧΑ ομολογώ ότι όταν τα διάβασα μεμιάς όλα μαζί σκέφτηκα ότι είσαι λίγο "Μόνικα" (από τα Φιλαράκια, που έχει τέτοιες εμμονές), αλλά μετά λέω ποιόν κοροιδεύω; Τις μισές και παραπάνω τις έχω κι εγώ.. Ειδικά αυτό με τα μανταλάκια δεν περίμενα να το έχει κι άλλος άνθρωπος..Καλά πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άντρας μου Μόνικα με λέει.... ειδικά το επεισόδιο με τα γλυκάκια τα Χριστούγεννα ποου μοιράζει στους γείτονες.. και παθαίνει υστερία, "don not mess with the systeeeeem..", ολόιδια μου λέει είσαι!! Και όμως τα μανταλάκια από ότι φαίνεται το έχουν πολλές... Join the club!!

      Διαγραφή
  9. Ουαου... Εντάξει, τώρα θελω να σε γνωρίσω όπως + δήποτε!
    Αυτό με το καπάκι τώρα μου ήρθε σαν κατραπακιά στο κεφάλι... Ε μα να μη τα γράφετε νωρίτερα!
    Είμαι σίγουρη οτι το μαϊμουδάκι σου θα λατρέψει τις παραξενιές σου, αν δε τις υιοθετήσει κιόλας!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα αχ βρε Δέσποινα, αφού είμαστε μοναδικές!!! χιχι! Το καπάκι να το κλείνεις ΠΑΝΤΑ! Δεν έχεις ιδέα τι βγαίνει έξω.... Μακάρι, αν και μάλλον θα τις μισήσει....!! Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  10. Ο κάθε άνθρωπος με τις δικές παραξενιές εεεε? χαχαχα ταυτιζόμαστε σε πολλές, να ξέρεις! χαχαχα φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχαχαχαχα! Πολύ γέλασα βρε Γιάννα μου!!!!
    Ειδικά με το καζανάκι! Νομίζω η παρένθεση μας αφήνει περιθώρια πολλών σκέψεων! χαχαχαχαχαχαχαχαχα!
    Ακόμα περισσότερο γέλασα με το σφουγγαράκι του ενυδρείου!!
    Από τις πιο απολαυστικές αναρτήσεις του πάρτυ του χρυσόψαρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μάρθα μου <3 Πως με καταλαβαίνεις... Όσο για το καζανάκι ένα θα σου πω. Απλά κλείνε το καπάκι!!! Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  12. "Έχω σοβαρή ψύχωση με το liposan". Κι εγώ!!! Χειμώνα καλοκαίρι, δε βγαίνω από το σπίτι χωρίς liposan!
    Όσο για τις δικές μου παραξενιές...καλά που δεν πρόλαβα το party!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έσενα τρελοκόριτσο όσο πάει σε συμπαθώ όλο και περισσότερο... Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή